torstai 16. kesäkuuta 2011

Aurinkoa, aurinkoa

Kuumat terveiset täältä Espanjan rannikolta! Koko viikon on ollut upea sää, joskin paikoitellen suorastaan tuskallisen kuuma. Söimme juuri aamupalaa tuossa terassilla ja pilven hattaraakaan ei näy. Lämpömittari huitelee varmaan jo 25 asteessa. Alun alkaen tänään piti olla 34 astetta lämpöä, mutta lämpötila on onneksi hiukan maltillisempi. Tänään taitaa tulla kuitenkin myös sellaiset kolmisenkymmentä astetta.

Aamiaiseksi oli tavallisten leipien ja systeemien lisäksi pannukakkua vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Eilen huomasin, että meillä on kauhea määrä maitoa ostettuna (säilyy huomaamatta huoneenlämmössä jossakin hyllyssä, kun täällä on kaikki iskukuumennettua maitoa), joten oli syytä keksiä keino päästä siitä "eroon". Niinpä laitoin eilen meille pannukakkua. Sokeri olikin loppu, joten laitoin taikinaan sen sijasta hunajaa ja hyvää tuli. Paitotulos oli vähän tahmeampi, mutta samalla päältä rapsakakmpi kuin ennen. Hyvää oli!

Eilinen päivä vietettiin ekaa kertaa kunnolla rannalla. Vuokrattiin oikein tuolit ja varjokin, koska olio niin kuuma. Ja nyt ajateltiin, että haaskataan vähän rahaa noihin ylellisyyksiin, kun on se vaan niin paljon mukavampi köllötellä tuolissa kuin hiekalla. Mies kävi vielä lounaan aikana hakemassa meille tästä meidän kantiskupipilasta pitsat ja sehän kruunasi koko päivän. Illalla lähdettiin käymään paikallisessa K-Raudassa, eli Leroy Merlinissä, kun viime kerralla bongattiin sieltä tosi hienoja kaapin/ laatikon nuppeja. Niitä sitten lähti mukaan kolmea erilaista lajia ja onhan ne halvempi tapa tehdä talosta persoonallisen ja kivan näköinen, kuin investoida muihin kalliimpiin sisustus/ rakenneratkaisuihin.

Meidän talo onkin jo siinä vaiheessa, että sementtiautoa odotellaan. Kuoppa on valtava ja appiukko on tehnyt kyllä kovasti töitä meidän talon eteen. Jee! Kyllä kelpaa tulla takaisin, kun homma on jo hyvässä käynnissä. Enää siis viisi yötä ja sitten tämäkin vaihto on ohi. Kyllä aika on mennyt supernopeasti. On kiva lueskella jonkin ajan kuluttua noita ensimmäisiä päivitykisiä ja palata niihin hyytäviin fiiliksiin, mitä tämä eristämätön talo meissä silloin herätti, hih.

Tänään suunnitelmana on taas käppäillä rannalle ja lueskella siellä jonkin aikaa. Myöhemmin mennään sitten keskustaan ja ostetaan jokin pieni lahja meitä kovasti auttaneelle Raquelille, eli miehen työkaverille. Hän se oli täällä meillä Barcelonan matkan ajan koiranhoitajanakin ja kesytti ärhäkän neitikoirammekin vihdoin! Tänään ohjelmassa (kuulostaa kuin hölmöltä tahansa) on myös syötä iso kasa tätä ihanaa käsintehtyä jäätelö, mitä täältä saa. Olen jo mietiskellyt, että Suomeen pitäisi kanssa perustaa joku minikoju, jossa tekisin jogurttijäätelöä ja sen saisi sitten höystää mieleisillään marjoilla ja hedelmillä. Lisäaineetonta, hyvää ja terveellistä, nam. Suomi on kuitenkin niin suuri "jäätelömaa", että kyllä sinne Valion ja Ingmanin kylkeen uusi pikku tulokas voisi olla ihan mukavaa vaihtelua. Haaveillaan...

Jaahas, vielä joudutte odottelemaan meidän Espanjan road trip -päivitystä, mutta lupaan, että se on tulossa. Nyt vaan tuntuu, että näille viimeisille päiville on ihan urakkana tehtävää. Pakko siis suoriutua pakkaamisista ja siivoamisista ennen kuin voi istahtaa taas rauhassa tähän tarinoimaan.

Oikein mukavaa päivää kaikille. Nyt aurinkorasvat pintaan ja rantaan hops!

Tänään meillä on sama suunnitelma.

2 kommenttia:

lauri.sillberg36@hotmail.com kirjoitti...

Heipä hei!

"Oikeaa" maitoa on kyllä kaupassa kuin kaupassa kylmätiskissä 1-1,5 litran muoveissa. On laihaa ja lihVAa. Kokeile Consumia tai Mercadonaa.

Pilkku kirjoitti...

Se varmaan pitää kyllä paikkansa. Consumissa ei tullutkaan muuten kertaakaan käytyä, Mercadonassa kyllä usein ja isompia ostoksia varten sitten Carrefourissa. Sielläkin varmaan sitä "tavallista maitoa" sillä kilometrin mittaisella maitotuotehyllyllä olisi ollut, jos vain olisi ryhtynyt etsimään! Kiitos kommentistasi.