perjantai 17. kesäkuuta 2011

Cirque du Soleil - Corteo

Toissapäivänä kun kävimme siellä rautakaupassa, niin näimme Cirque du Soleilin teltan pystytettynä yliopiston rakennuksen lähellä. Jo silloin, kun tulimme tänne ja mietimme mahdollista kivaa ohjelmaa appivanhemmille, niin ajattelimme ehdottaa CDS:iin menemistä. Niinä päivinä ei tainnut olla sitten esityksiä, joten asia jäi sikseen. Myöhemmin kyllä kyselin mieheltä, olisikohan sinne mahdollista vielä saada lippuja, mutta emme edenneet asian kanssa mihinkään.

Nyt kuitenkin, kun näimme nuo kiehtovan näköiset sirkusteltat, kiinnostus heräsi uudelleen. Niinpä menimme heidän nettisivuilleen ja kävimme tarkistamassa paikkatilanteen. Edullisimmasta katsomosta (35 euroa/ kpl) löytyi vielä pari paikkaa, joten päätimme ottaa ne ja hemmotella itseämme mahtavalla esityksellä.

Niinpä eilen sitten ostimme liput netistä ja ja rantapäivän jälkeen suuntasimme pimenevässä illassa kohti telttoja. Teltta oli jo melkein täynnä, kun pääsimme paikalle. Muutamia hajapaikkoja näytti vielä olevan, joten esityksen aikana mekin saatoimme liukua hiukan paremmille paikoille.



Esitys oli häkellyttävän upea ja taidokas. Voin sanoa, että täysi kymppi ja menee samalla myös TOP10-asioihin, joita olen koko elämäni aikana nähnyt. Tässä on esityksen virallinen trailer, josta näkee ainakin hiukan, minkälaista esitystä Corteo tarjosi. Esityksessä oli paljon aivan klassisia numeroita, joita oli sitten viilattu visuaalisesti hyvin näyttäviksi ja kiehtoviksi esityksiksi. Olen esimerkiksi vain tv:stä tai kirjoista nähnyt  "ponkulla" voltteja hyppiviä akrobaatteja, eikä sellaista ole muissa sirkuksissa enää nähty pitkiin aikoihin. En ole mikään uuttera sirkuksenkävijä, mutta tällainen käsitys minulle on jäänyt.

Heillä oli monta todella vallatonta numeroa, jotka jäävät kyllä pitkäksi aikaa mieleen. Esimerkiksi yksi trampoliininumero oli tehty niin, että trampoliinit oli naamioitu vanhan näköisiksi pylvässängyiksi, joissa lasten yöpukuihin pukeutuneet akrobaatit hyppivät voltteja, sängyistä toiseen ym. Aivan hillitön oli myös välinumero, jossa todella pienikokoinen aikuinen ihminen leijui ilmassa ilman turvaköyttä vain jättimäisten heliumpallojen varassa. Jättiläinen (todella, arvioilta noin 2,3 metriä pitkä) lähetti tämän lyhytkasvuisen (hän oli korkeintaan metrin mittainen ja totutusta poiketen myös aivan hoikka ja notkea, kuten lapsi, mutta silti aikuinen) palloineen yleisön päälle leijumaan. Sitten aina kun hän alkoi pudota pikku hiljaa, niin ihmiset nostivat käsiä ylös ja leijuva ihminen ponkaisi pikku jaloillaan taas itsensä korkeuksiin.

Koko showssa joutui monta kertaa hieromaan silmiään ja muistuttamaan itseään, että kyseessä todella on aivan oikeita ihmisiä, eikä tämä ole erikoisefekteillä rakennettua elokuvaa. Niin ihmeellinen se oli, että välillä nousi pala kurkkuun ja toisaalta taas koko sali tuntui välillä täysin hiljenevän henkeään haukkomaan hurjien temppujen edessä. Muuten espanjalainen yleisö oli aivan upea omillaan nostamaan tunnelman koko korkean sirkusteltan kattoon. Aplodit olivat todella raikuvia ja hurraa-huutoja tuli huomattavasti enemmän, kuin Suomessa missään koskaan...

Näissä sirkusesityksissä ei käytetä ollenkaan eläimiä, mikä on mielestäni hyvä asia. Esitys oli kokonaan espanjaksi, mutta ei se kovin paljoa haitannut, sillä puhetta oli vain näissä virallisten ohjelmanumeroiden välissä olevissa täytteissä. Odotukseni esitystä kohtaan olivat jostain syystä vain melko kohtuulliset, joten esitykset todella tekivät vaikutuksen. Kunhan tätä esitystä on hiukan sulateltu, alkaa varmaan mielessä siintää jo uusi toive näiden taitureiden uudelleennäkemisestä. Bravo!

Ei kommentteja: