maanantai 20. kesäkuuta 2011

Matkalaukun tehokas pakkaaminen

Heippa, 


koetan tarjota nyt ikuisuuskysymykseen "Kuinka pakata järkevästi, tiiviisti ja tehokkaasti?" jonkin näköistä vinkkipankkia. Jos tavoitteena on siis saada mahtumaan mahdollisimman paljon tavaraa rajalliseen tilaan ja selkä on siinä kunnossa, että voi sitten sen hillittömän painavan laukun itse nostaa, niin tässä on siihen keinot. Osa on kopioitu aikaisemmin lehdessä julkaistusta jutusta, mutta täydensin ohjetta hieman. Olkaa hyvät!


- Pakkaa sukat ja muut pienet asusteet kenkiin ja kengät pusseihin. Asettele kengät tiiviisti vastakkain. Mikäli kengät ovat kovaa materiaalia, eivätkä taivu yhteen, tilkitse väliin jäävä rako pienillä vaatteilla.


Tiivis paketti.


Kengät muoto pysyy hyvänä, kun sen täyttää esim.  sukilla.


Lenkkariin mahtui aamutakki!


- Sijoita painavat esineet (esim. juuri kengät) mahdollisimman alas renkaiden päätyyn, jolloin painopiste on alhaalla ja laukku tuntuu kevyemmältä ja on vakaampi liikutella.

- Sijoita housut alimmaiseksi niin, että lahkeet ja vyötärö roikkuvat laukun ulkona. Rullaa paidat ja muut vaatteet mahdollisimman tiukoille rullille ja aseta ne housujen ja muiden pitkien vaatteiden päälle. 
Käännä lahkeet ja vyötärö lopuksi muiden vaatteiden päälle. Jos matkassa on pyyhe tai jokin muu laaja-alainen vaate, aseta se päällimmäiseksi muita vaatteita suojaamaan. Tämän ansiosta laukkua avatessaa laukun puoliskoista ei myöskään pääse tippumaan yksittäisi tavaroita, vaan järjestys pysyy hyvänä.


Aikaisemmin hankkimamme saviset kaapin nupitkin pääsivät
turvalliseen koloon matkustuksen ajaksi.
Hellemekko toimii vaatesuojana.
- Pakkaa rintaliivit sisäkkäin ja täytä kupit pikkuhousuilla. Näin kupit säilyttävät muotonsa, mutta eivät vie silti tilaa.


- Unohda kovat meikkipussit ja pakkaa meikit ja hygieniatarvikkeet mahdollisimman joustavaan ja pehmeäkankaiseen pussiin. Vuotovaaraiset tuotteet voi pakata sitä ennen esimerkiksi minigrip- tai vaikkapa hedelmäpussiin, mikäli nuukuus iskee. Näin tuotteet ovat pussissaan "muovattavissa" ja ne asettuvat muiden tavaroiden joukkoon paremmin. 


- Sijoita minikokoisiin, täytettäviin shampoopulloihin. Standardikokoiset pikkupullot riittävät mainiosti ainakin yhden viikon ajaksi pitkillekin hiuksille. Säästä rahasi, äläkä osta valmiita minituotteita esim. hiustenmuotoiluaineista. Täytä pikkupullo sen sijaan esim. muotovaahdon korvaavalla muotoiluvoiteella.


- Solmiot ja vyöt kannattaa laittaa kulkemaan laukun sivussa laitoja pitkin, jolloin ne pysyvät suorina ja hyväkuntoisina.


- Vaatteet pysyvät suorimpana, kun ne taitellaan normaalisti pitkittäissuunnassa, mutta puolikkaaksi taittamisen sijasta ne rullataan tiukaksi. 


- Rinkkaa pakkaavalle rullaus on ainoa oikea keino pakata. Tällöin rullat kuitenkin asetetaan rinkkaan pystyyn, jolloin tarpeen tullen voi vetäistä esiin vain yhden vaatteen.


- Käytä luovuutta, kokoa matkalaukkua kuin palapeliä. Jos jossakin on rako, sen tilkitsemiseen löytyy aina jokin tavara tai pieni vaate. 


- Perille saavuttuasi ripusta rypistyneet vaatteet kylpyhuoneeseen, kun menet kylpyyn tai suihkuun. Lämmin höyry suoristaa vaatteita kiitettävästi.


- Kun kotiinlähtö lähestyy, pakkaa valmiiksi omaan pussiinsa eritellyt likapyykit litteänä levynä muiden vaatteiden alle tai päälle. Näin kotiin tullessasi saat skipata yhden "puhdas vai likainen" -tuumailun suosiolla.


Pelkällä käsimatkatavaralla matkustaminen on rentoa ja huoletonta. Pakkaamiseen joutuu vain käyttämään hiukan enemmän järkeä ja suunnitelmallisuutta. Ajan kuitenkin säästää sitten monin verroin kentällä, kun saa lipua käsimatkalaukkunsa kanssa hihnalla tuskaisena laukkuaan odottelevien ohitse.


Toivottavasti tästä oli teille hyötyä ja ensi kerralla saattekin ängettyä laukkuunne rutkasti enemmän tavaraa. Ai niin, tuiki tärkeä vinkki vielä tähän loppuun: Kun shoppailu on kohteessa yltynyt liiaksi, eikä laukkuun kerta kaikkiaan mahdu enempää tavaraa, on aika pukeutua kaikkiin suurimpiin ja painavimpiin vaatteisiinsa. (Allekirjoittanut matkaa huomenna täältä helteestä melko hauskassa asussa itsekin: Tikkitakki, pari neulepaitaa, iso huivi ja sääripituisten housujen kaverina kiiltonahkakengät... Stetson onneksi mahtui laukkuun.)


Jos joku haluaa lainata esim. blogiinsa näitä vinkkejä, niin laitattehan lähteen mukaan. Kiitos!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No niin siskoseni, tervetuloa takas Suomeen!!! On teitä odotettu!