maanantai 18. huhtikuuta 2011

Gratinoitu hummeri parmesanilla

Tänään tehtiin aikamoisia herkkuja!

Alkuun merimiehen sinisimpukoita ja pääruoaksi hummeria parmesan-creme fraiche -gratiinilla.

Kypsennä hummeri aikaisemman ohjeen mukaan. Löytyy blogista hakusanalla hummeri.
Irroita lihat pyrstöstä ja saksista. Laita pyrstönpuolikkaat uunivuokaan tai pieniin uuninkestäviin kulhoihin ja asettele pieniksi leikatut hummerinpalat takaisin pyrstön sisään. Ripottele hienonnettua chiliä, sormisuolaa ja hienonnettua valkosipulia ja hummerinpalojen päälle. Valmista kastike. Laita paseerattua tomaattia, hunajaa, hienonnettua parmesanjuustoa tai jauhetta ja creme fraichea kulhoon. Mukaan höräys valkoviiniä. Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos hummerinpalojen päälle. Päälle ripotellaan emmentaljuustoa ja koko gratinoidaan 225 asteessa noin 3 minuuttia.

Tarjotaan paahdettujen, voilla siveltyjen hapankorppujen kanssa.

Valmis! Ja kohta mutakakun kimppuun...

Ei kommentteja: