tiistai 12. huhtikuuta 2011

Helsinki takana, aurinkoinen Valencia tässä ja nyt

Tultiin eilen Helsingistä. Vietettiin siellä reilu viikko ja ihanaa oli. Tavattiin ystäviä ja sukua, juhlittiin ystäväpariskunnan häitä, syötiin japanilaista ruokaa lempparipaikassani Kotossa, kotona viiriäisiä, parsaa, tortilloja ja vaikka mitä. Kyllä jäi todella hyvä fiilis Suomi-vierailusta, niinkuin aina!

Eilen saavuttiin joskus puolen yön aikaan tänne Valencian kentälle ja sieltä sitten taksi asunnolle. Ilma tuntui viileähköltä ja ajattelinkin, että melkein samanlaista kuin Suomessa. Mies tosin tallusteli tyytyväisenä T-paidassa, joten tunne ei ehkä ollut sama muilla... Tänään herättiin kuitenkin mitä upeimpaan auringonpaisteeseen. Asteita on varmaan 22-24 ja aurinko paistaa täydeltä terältä.

Käytiin kävelyllä rannalla ja sitten kaupassa, niin saatiin tyhjä jääkaappi taas täyteen. Nyt aletaan väsäämään meille lounasta. Suunnitelmissa salaatti, johon tulee viinirypäleitä, kanaa, vuohenjuustoa, vihreätä omenaa, taateleita, kurkkua, paahdettuja cashewpähkinöitä ja pikku sivallus hunajaa. Nnnamskis!

Ostin hedelmiä ison pinon tuohon pöydälle ja niitä onkin taas mukava tuosta tuhota. Oli muuten oikein erityisen värikkäitä ja kypsiä hedelmiä tänään tarjolla. On tainnut aikaisemmat sateet ja nyt parin viikon auringonporotus tehdä tehtävänsä. Huomiselle suunnittelin taas jotakin herkkusmoothieta. Illalla tehdään jotakin kermaista kanapastaa, johon ajattelin, että voitais itse kokeilla tehdä vähän chutneytä. Ollaan käytetty kaupasta valmiina saatavaa mango chutneytä, vuohenjuustoa ja kanaa sellaiseen yhteen herkkupastaan, mutta koska ei olla nyt käyty Carrefourissa, niin voitais ehkä säveltää. Alkuun ostin parsaa, kun saatiin niin maan perusteellisen hyvät parsa-annokset kotona a la miehen vanhemmat. Itse en ole koskaan valmistanut parsaa, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Kyllä varmaan ainakin jotenkin onnistuu, kun vertailee eka vähän eri ohjeita, kuinka niissä sanotaan että toimitaan.

Parin päivän päästä miehen vanhemmat lentääkin tänne Espanjaan meidän luo. Niillä on auto käytössä ja ajelevatkin tähän Valtsuun vasta parin päivän kuluttua saapumisestaan. Luvassa ainakin golfia, rantakävelyä ja rentoa oleilua. Suunniteltiin, että kuskataan nekin tuohon kauppahalliin ja jos vaikka napattais taas sieltä muutama hummeri ja kokeiltais jotakin uutta ohjetta. Surf & Turf toimii aina, mutta tuon lihan kanssa pitää vielä miettiä. Sen jälkeen paikan valtaavatkin taas ystävät. Sellainen kaveripariskunta tulossa tänne, että oksat pois! Kuohuvat kylmään!

Aivan mielettömän kivaa tiistaipäivää kaikille. Kertokaa tänään jollekin jotakin mukavaa, minkä jättäisitte normaalisti sanomatta. Mä meen nyt kehumaan meidän koiruliiniä, kun se jaksoi tänään hienosti kipittää koko lenkin. Ja ehkä tuolle miehellekin voisi antaa kehut hienosta salaattikastikkeesta... Nyt aineksia pilkkomaan!

Lisäsin tähän perään nyt kuvan valmiista salaatista. Oli kuin suoraan ravintolan listalta, pakko kehua kun oli vaan niiiiiin hyväää!

3 kommenttia:

ape kirjoitti...

SoMMooRO!!!
Kivoja tapahtumia siellä ja upeeta että Suomivierailu meni nappiin.
Jaa jotain kivaa. Siis jotain todella hienoa oli että Riverin Kartano kenttä aukaistiin tänään. Mieti 12.huhtikuuta suomessa.
Tänään "Taidekahvilassa" tehtiin asetelmaa yrittäen unohtaa viiva.Vain varjostamalla ja valoorejä käyttämällä.
Hyää viikkoo kuten tamperelaiset sanoo.

ape

Tiia kirjoitti...

Vitsi kuulosta herkkusalaatilta: täytyy kokeilla joku päivä. Veikolta terkkuja ja täältä muutenkin! :)

Pilkku kirjoitti...

Olitko Ape jo pelaamassa? Vai vasta kiillottelet mailoja? Kuulostaapa hyvältä aiheelta tuo Taidekahvilan viivattomuus. Sopisi itsekin kokeilla. Itsekin rajoittuu helposti liikaa siihen viivaan, kun pitäisi nähdä myös sen vieressä olevat asiat. Hyvää treeniä! Edelleen kannustan perustamaan taideblogin, johon voisit laittaa aiheita ja ehkä itse tehtyjä töitäkin. Niistä voisi kuule moni oppia!

Kiitoksia terveisistä! Kovasti odotan jo kesää, että tavataan se teidän ihana kissanne. Se on niin sulavan, pehmoisen ja kerta kaikkiaan hurmaavan näköinen! Terkut takas!