perjantai 15. huhtikuuta 2011

Siivousta ja Välittämisen vallankumous

Herättiin tänään aikaisin aamulla, koska iltapäivällä appivanhemmat tulevat tänne. Eilen pesin etuterassin ja tänään pesin takaterassin. Huh, mitä hommaa! Sitten ollaan uutterasti yritetty järjestellä täällä paikkoja ja se on kyllä suhteellisen helppoa, koska meillä on täällä niin vähän tavaraa.

Mennään varmaan tuohon meidän alakertaan lounaalle, kun odotellaan vieraita. Ne ovat jo autossa matkalla Valenciaa, mutta ajattelivat kuulemma poiketa jossakin pikku kylässä matkan varrella. Niinpä ei syödä lounasta yhdessä, mutta illalla sitten kyllä.

Parvekesuojien lisäksi me ollaan huomattu koko ajan lisää juttuja, mitä tänne on meidän poissaollessa tehty. Keittiönkaappien välitila on peitetty levyllä ja näyttää, niinkuin osaan kattoakin olisi vedetty jonkinlaiset uudet paneelit. Mitähän täältä vielä paljastuu? Hiukan tuntuu erikoiselta, että meidän asunnossa on ollut ties ketä ihmisiä meidän poissa ollessa. Hmm.. Vaikka on mukavaa, että täällä on tapahtunut asioita, niin silti se ei tunnu kivalta, että täällä pyörii tuntemattomia ihmisiä meidän tavaroiden keskellä.

Eilen otettiin Valenbisit , eli ne kaupunkipyörät ja polkaistiin tuonne El Salerin kauppakeskittymään. Käytiin sieltä katselemassa kaikenlaisia juttuja ja mukaankin tarttui jotain. Sen jälkeen syötiin jossakin wok -paikassa ja oli kyllä aika erikoinen juttu siellä. Mies tilasi Laosin kanaa, mutta sai sitruunakanan. Sanottiin sitten, että tilattiin Laosin kanssa ja tarjoilija vastasi, että ei ole. Toi sitten kysymättä toisen annoksen tilalle! Kummallekaan ei ole koskaan missään käynyt noin ja se herättikin vähän ihmetystä. Koska tarjoilija ei puhunut kuin ihan hitusen englantia, niin annettiin asian olla. Kotimatkalla mies kyllä myönsi, että siinä oli sitruunakana, jota ei haluaisi enää eläessään syödä. Hih...

Nyt lounaalle ja sitten viikonlopun viettoon.

Laitan tähän loppuun vielä Facebookissa näkemäni "Välittämisen vallankumous" -nimisen tapahtuman ohjeet. Itse aion osallistua tähän ja koettaa parantaa omaa käytöstäni.

Tämä on sodanjulistus yksinäisyyttä, syrjäytymistä ja välinpitämättömyyttä vastaan. Aseina on asenne ja vankkumaton tahto tehdä maailmasta parempi paikka. Jokainen voi osallistua tähän vallankumoukseen voimiensa ja mahdollisuuksiensa mukaan. Maailma on täynnä ongelmia, mutta kyynisyys ei auta mitään tai ketään – juuri siksi sinä olet potentiaalinen vallankumouskaartilainen!

Olen listannut vinkkejä ja ohjeita, jotka auttavat sinua. Lisää saa keksiä ja se on jopa suotavaa. Nämä vinkit ja ohjeet voit toteuttaa omassa ympäristössäsi, eivätkä ne ole täydellisiä, mutta niitä saa kopioida vapaasti. Keskeistä on kuitenkin tiedostaa se, että sinulla on vaikutusta ympäristöösi ja muutos on mahdollinen!

1. Juttele naapurisi kanssa
2. Kerro lähimmäisillesi, että elämä ilman heitä olisi turhaa/arvotonta/mitätöntä
3. Soita ainakin yhdelle kaverille, johon et ole ollut yhteydessä viimeisen vuoden aikana
4. Halaa ainakin yhtä ihmistä
5. Hymyile tuntemattomille
6. Mieti ainakin viiden minuutin ajan, kuinka voisit välittää muista ihmisistä vieläkin enemmän
7. Toimi 6:n pohjalta
8. Jos liikut julkisissa tiloissa, niin avaa ovia toisille ihmisille ja kiitä saamastasi palveluista
9. Tervehdi ihmisiä, tunsit heitä tai et
10. Rohkaistu aloittamaan keskustelu entuudesta tuntemattoman kanssa
11. Haasta ihmisiä välittämään entistä enemmän!
12. Jos olet yksin, lähde ulos ja toista em. kohtia niin kauan kuin jaksat
13. Jos et ole yksin, niin mieti sitä jos olisit ja toista em. kohtia niin kauan kuin jaksat
14. Älä pety, jos esimerkiksi hymy ei tehoa tai naapurisi on niin kiireinen ettei kerkeä juttelemaan – toista em. kohtia niin kauan kuin jaksat
15. Älä luovuta – ole se MUUTOS, jonka haluat NÄHDÄ!

Jos et kykene tekemään jotain kohtaan, älä huoli. Toista tarvittaessa niitä kohtia, joita pystyt tekemään. Tärkeintä ei ole määrä tai laatu - vaan suunta. Suunta parempaan on tärkeämpää kuin se, miten paljon ja vakuuttavasti välität muista. Eli taistele voimiesi mukaan, äläkä ole liian kriittinen itsellesi jos et onnistu mielestäsi riittävän hyvin. Asenne ratkaisee kaiken, koska jos haluat niin muutos on edessäsi ennemmin tai myöhemmin.

Vallankumous tarvitsee taistelijoitaan. Ole sinä yksi heistä! Värvää lisää vallankumouskaartilaisia ja näin vaikutus on suurempi. Mitä enemmän vallankumouskaartilaisia, sitä enemmän muutosta on. Mitä enemmän jaksat toistaa kohtia 14 ja 15, sitä parempi.

Maailmassa on riittävästi kyynisyyttä, vastarintaa tarvitaan! Ole sinä yksi vastarinnan äänistä ja rohkaistu toimimaan. Taistelu on alkanut!

Ei kommentteja: