lauantai 2. huhtikuuta 2011

Viinimessut Turialla

Eilen aloitin päivän pitkällä kävelylenkillä ja herkkuaamiaisella. Smoothie (johon tuli maustamatonta jogurttia, yksi päärynä, yksi banaani ja tilkka maitoa ja loraus appelsiinimehua) oli tosi hyvä ja terveellinen. Kivaa vaihtelua myös päivittäiseen aamupalaan. Joitain siemeniä tai vaikka kauraleseitä olisi ollut kiva heittää joukkoon, mutta niitä ei meille ole tänne ostettu. Lisäksi lautasellinen kuitumuroja ja paljon vettä. Nam, herkullisuus siis juontui ainakin jonkin verran vaan siitä tiedosta, että terveellisesti syödään. Muutenkin smoothiet on kyllä musta aina ollu tosi hyviä ja ne on terveellisempiä kuin pirtelöt, koska niihin ei tule jäätelöä ollenkaan. Jos nyt joku ei ole ennen kuullut smoothiesta saati tehnyt sellaista, niin kyseessä on juoma, joka saadaan aikaiseksi heittämällä kaikki soseutuskannuun ja surautetaan sauvasekoittimella tai jollakin vastaavalla sileäksi. Smoothie ei taida säilyä kovin kauaa, vaan on parasta juoda heti sellaisenaan.

Iltapäivällä otettiin koirat mukaan ja suunnattiin tuonne 9 kilsaa pitkään puistoon. Juostiin kieli vyön alla ratikkaan ja se odotti, kunnes saatiin liput ostettua. Täällä on siis sellainen systeemi, että lippu ostetaan ja leimataan automaatissa pysäkillä, eikä lippuja taideta myydä ollenkaan ratikasta. No, juuri kun oltiin astumassa koirat kainalossa vaunuun, niin ratikkakuski kuulutti, että ei koiria. Voi hitto! Juurihan se oli nähnyt, että ostettiin liput ja oltiin tulossa totta kai koirien kanssa ratikkaan. Argh! Eipä auttanut muu, kun jäädä siihen pysäkille ja kipaista hakemaan koirienkantolaukku kotoa. Sen kanssa sitten päästiin ratikkaan, eikä ollut kenelläkään nokan koputtamista.

Saavuttiin puistoon ja suunnitelmana oli hakea isot jätskit läheiseltä kiskalta, mutta molemmilla oli niin vatsa täynnä lounaasta, ei päätettiin mennä ensin kävelemään. Tästä meiltä on muutenkin hiukan liian pitkä matka keskustaan. Käveltiin se siskon kanssa ja siihen taisi mennä noin tunti. Katsoin just Google mapsista ja matkaa näyttää olevan 5 kilometriä. Ei nyt mitenkään hulluna, mutta tarpeeksi!

Käveltiin siellä koirien kanssa ja ne oli toki taas aivan innoissaan. Toinen jopa heittäytyi ruohikkoon selälleen ja pyöriskeli ympäri vimmatusti. Oli tosi hauska katsoa sitä niiden menoa. Puistossa on tosi kauniita, erilaisia puita. Nyt osa niistä on jo puhjennut kukkaan, mikä tietysti on hienoa. Aika voimakkaitakin punaisia sävyjä nähtiin. Yksikin puu näytti siltä, ettei koskaan vihreä olekaan, aina vain tumman punaisissa lehdissä sen sijaan. Erilainen puu!

Yksi kauniista kukkivista puista

Oltiin kävelty noin vartti, kun hoksattiin, että edessä on paljon joitain kojuja ja jonkin verran ihmisiäkin siinä hääräsi. Paljon lapsia heilua siinä lähimaastossa, niin ajateltiin sen olevan joku lastentapahtuma. Eipä ollut, vaan siellä oli viini- ja tapasmessut! Voi vitsi, oltiin ihan innoissamme tietysti. Käytiin ensin pyörähtämässä alueella ja sitten katsottiin, että lippu maksaa 10 euroa ja siihen sisältyy viinilasi ja savikippo (molemmat sai omaksi), 4 isoa lasillista viiniä ja neljä tapasannosta. Oho! Siis halpaa kuin saippua.

Nyt nää astiat on käytössä täällä meillä kotona

Ostettiin pari lippua ja maisteltiin vähän viinejä. Siellä oli siis mitä vaan toivoa voi, eli cavaa, punaviiniä, valkoviiniä, roséta, oluita... Ja tapaksista mm. makkaroita, leipiä, pinchoja, simpukoita, juustoja, suklaita ym ym ym. vaikka millä mitalla vaihtoehtoja! Näytteilleasettajia oli useiden viiniensä kanssa noin 40, tapaspaikkoja ehkä saman verran. Ja siis kaikki taisi olla lähialueen viinejä, josta toki innostuttiin, että nyt on ainakin muutama paikka, millä tilalla halutaan täällä ollessamme visiteerata. En ole koskaan ollut viinitilalla ja se kiehtoo aivan mahdottomasti. Siellä me sitten koirat mukanamme liikuskeltiin, pälllisteltiin ja ihasteltiin. Siellä oli porukalla tosi hyvä meininki, kova puheensorina ja ihan kaiken ikäisiä ihmisiä sulassa sovussa. Yksi vähän kovaäänisempi porukka osui silmään, mutta nekin oli tietysti jotain turisteja, heh. Mutta kukaan niistäkään ei mitenkään örveltänyt tms, vaan niillä nyt sattui vaan olemaan vähän kovemmat äänet kullakin...

Huippu herkkusekoitus, jonka sai paperilla tassillensa

Leppoisa meno, suosittelen kaikille

Pakko mainita, vaikka niin viehättävä aihe ei olekaan, että bajamajat siellä olivat moitteettoman hienossa kunnossa. En tiedä, onko tällaisia Suomessakin jo, kun ei ole tullut festareillakaan niin paljon käytyä, mutta kokemus ei ensinnäkään ollut mitenkään epämiellyttävä. Tila tuoksui tosi puhtaalta ja näytti siltä myös. Ei häivähdystäkään märistä istuimista ja lattialle heitellyistä papereista ja ties mistä muusta. Pöntön huuhteleminen (eli ei ihan perus huussi) tapahtui jalalla polkaisemalla ja sinne lainehti sitten jotakin hyvinkin steriilin näköistä sinistä litkua. Käsien pesu tapahtui samalla tavalla, paitsi hanasta nyt ei tietenkään tullut mitään sinistä, vaan ihan tavallista puhdasta vettä. Käsin ei siis tarvinnut koskea minnekään, paitsi lukkoon, kun tahtoi ulos. Peilikin sinne oli laitettu "vakiona" ja bajamajaan pääsi katon rajasta myös mukavasti ilmaa ja auringonvaloa. Jep, siinä siis vähän tällaista vessatietoutta. Tuleepas kaikenlaista laitettua aina merkille!

Siellä oli muutenkin kaikki hirveän järkevästi mietittyä. Esim seisoskelupöydät olivat sen verran isoja, että niihin mahtui enemmänkin porukkaa. Pöydän keskellä oli reikä, johon tuupattiin sitten kaikki roskat. Näin pöydät pysyivät ihan kaikkialla koko ajan siistinä, sillä niin laiskaa ihmistä ei varmaan ole, kuka ei viitsi roskistaan huolehtia kun se mahdollisuus tuodaan siihen keskelle pöytää. Homma varmaan muutuu jossakin vaiheessa iltaa/ yötä, mutta ainakin meidän aikana kaikki näytti pelaavan tosi hienosti.

Päivä oli ollut kokonaisuudessaan tosi lämmin ja vielä iltaan saakkakin puistossa oli lämmintä, aurinkoista ja kivaa. Kun sitten päätettiin ennen auringonlaskua lähteä menemään, niin kyllä sinne oli lippukassalle ilmestynyt ihan kunnon jono. Meidän oli kyllä ihan hyvä lähteä siinä vaiheessa, sillä saattaa meno yltyä pikkuisen liian railakkaaksi ainakin meidän kahdelle pikkuhaukulle. Koirat viihtyivät paikassa yllättävän hyvin. Tai lienikö se nyt yllätys, että koira viihtyy, kun saa huomiota, ulkopuolisten rapsutteluja, kaikenlaisia tapasmaistiaisia ja tietysti paljon uusia hajuja. Kotiin tultua koirat suorastaan kyllä kupsahtivat sänkyyn ja siinä ne veteli hirsiä sitten pitkälle tähän aamuun.

Jäyti kuulemma vähän sormenpäätäkin
Herkkuja

Meillä oli siellä siis oikein kiva päivä ja toivotaan, että jonkun meidän vielä jäljellä olevan vieraan kohdalle osuisi jotakin vastaavaa. Oli sen verran hauska juttu, varsinkin kun koko homma tuli meille yllätyksenä! Oltiin siis huomattu mainos joskus taksin ikkunasta, mutta kummallekaan ei ollut jäänyt asiasta mitään kunnollista muistijälkeä. Satuttiin siis aika kivaan aikaan sinne ja mun veikkaus siitä, että mies tulisi tykkäämään puistosta meni kyllä ihan nappiin!

Simpukoita haettiin kahteen otteeseen

2 kommenttia:

ape kirjoitti...

SoMMooRO!

Kiva lukea teitin positiivisista kokemuksista. Ne aikaisemmat kovat tuulet ja sateet ja ikkunaluukkujen kolinat rupes jo "ahistaaa."
On täällä suomessakin "Bajamajoja" Siitä on vain niin "kauan aikaa" kun olen niitä lähestynny.
Tikkari muutti viime viikonloppuna ja siellä on tiukka kamojen järjestely. Tyät siellä Vallilan terkkarilla alkaa keskiviikkona.
Täällä on tasaisesti 5° ja sataa ja vettä hirmuisesti jokapaikassa , kun on niin paljon lunta sulamassa ja tierummut jäässä eikä se siksi pääse valumaan oikein kunnolla minnekään.
Jättitulvia odottavat pohjanmaalla.
Mukavia lämpimiä päiviä sinne!

ape

Tiia kirjoitti...

Kuulostaa kivalta ylläriltä :) Sattui paremmin kuin hyvin sitten. JA ihanan aurinkoista siellä!!! :) haleja