keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Yty suklaapiirakka

Hip heijaa! Tästä tulee hyvä päivä, eikö niin?

Saatettiin koirien kanssa mies töihin, tai siis ainakin puolimatkaan. Oli mahtava idea lähteä mukaan, sillä ranta oli vielä aika hiljainen, aurinko paistoi täydeltä terältä ja koiratkin olivat jotenkin ihan innoissaan. Lähtö oli nopea, sillä heti heräämisen jälkeen mies kysyi, lähdettäiskö saattamaan ja ensin meinasin laiskotella ja sanoa, että ei taida viitsiä lähteä, jos meinaan vielä myöhemmin tehdä kunnon reippailulenkin. Jostain sain sitten kuitenkin virtaa ja niinpä 10 misnaa heräämisen jälkeen oltiinkin jo rannalla. Jes!

Nappasin paluumatkalta pikku videon hauveleista. Nyt kuitenkin olen ladannut sitä jo kolmatta tuntia, joten se ei taida mahtua tähän. Harmin paikka! Se oli hauska video koirista, kun ne kipsuttaa kauheeta vauhtia ja vieressä näyttää jolkottavan iso musta varjokoira. Oli aurinko vielä kävellessä melko matalalla, joten varjot oli pitkiä. Harmin paikka, että videon lataus ei onnistunut. Nyt tarvii vaan käyttää mielikuvitusta sitten...


Eilen tehtiin tosiaan niitä ruokia ja ne onnistuivat tosi hyvin molemmat. Meillä olikin sitten oikein herkkuilta ja vieläpä leffa höysteeksi. Elokuva nyt ei ollut kovin hyvä, mutta oli mukava silti katsoa ja viettää "leffailtaa".

Tässä halukkaille superherkullinen, makea ja epäterveellinen suklaapiirakkaohje.

Pohja
5dl sokeria
5dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa

1tl suolaa
2 1/2dl vettä
200g margariinia
3-4rkl kaakaojauhetta

1dl piimää( tai maustamatonta jogurttia, maitoa tai vahvaa kahvia)
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola- seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon 1dl piimää ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.


Kuorrute
100g margariinia
2rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria

Kiehauta aineet ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan vahvuista levitettäväksi piirakan päälle.


Tuossa on kyllä omasta mielestäni liikaa voita tuossa kuorrutuksessa tai sitten tomusokeria joutuu laittamaan varmaan 1,5-2 pakettia. Mulla oli täällä vaan yksi, niin en ottanut riskiä, että tomusokeri loppuu kesken, joten laitoin vähemmän voita. Lisäsin kuorrutteeseen myös mustaa kahvia ja myös kaakaojauhetta enemmän. Ehdottomasti neuvon myös vähentämään sokerin määrää, sillä huh huh, aika tavaraa on! Sitä olis tuossa nyt pellillinen, eli tulkaahan syömään ihmiset! No, eihän sitä voi mitenkään parissa päivässä kahdestaan syödä, joten puolet ainakin menee pakkaseen. Sieltä on mukava sitten ottaa pala, jos joskus tekee mieli jotain toi makeaa. Tai jos tekee makeaa mieli koko ajan, niinkuin allekirjoittaneella.

Tänään laitan yhdet ennakotehtävät postiin, käyn ostamassa kartonkia kuvien liimaamista varten ja mennään yhdessä miehen kanssa sen työpaikan lähellä olevaan arabialaiseen ravintolaan syömään. Ollaan käyty siellä kerran silloin, kun siskokin oli täällä ja ruoka oli tosi erikoista, mutta hyvää. Tunnelma paikassa on arabialainen, tai ainakin niin arabialainen, että uskon siellä olevan tuollaisia ravintoloita. Paljon värejä, lyhtyjä, upottavia sohvia, tosi himmeä valaistus ja hiljaista arabialaista musiikkia. Tarjoilija (ehkä myös omistaja) tarjoilee hymy huulilla ja löysät housut liihottaen. Viimeksi ainakin tuntui, että on pakko kipsahtaa siihen sohvalle nukkuman, mutta päätettiin sitten kuitenkin jatkaa siitä matkaa keskustaan. Nytkin on sama suunnitelma, paitsi mies menee takaisin töihin.

Tänään on luvattu +23, samoin huomenna. Ai ihanuutta, kyllä meidän kelpaa täällä olla. Ensi viikolla ollaankin sitten Suomessa. Aika jännä mennä taas kylmyyden keskelle. Saas nähdä, minkälaisia säitä heittää ensi viikoksi sinne.

Iloa ja virkeyttä päivääsi!

Ei kommentteja: