perjantai 18. maaliskuuta 2011

Aurinkoa, grillausta ja aamutulituksia

Upeat säät ovat hellineet meitä nyt jo kolmatta päivää. 22-25 astetta lämpöä tuntuu erityisen mukavalta muutaman viimaisen ja viileän päivän jälkeen. Tuossa meidän takaterassilla on suorastaan tulikuuma!

Eilen käytiin japanilaisessa ravintolassa syömässä. Suurena ankeriaan ystävänä tilasin lautasellisen ankeriasta ja hyvää oli! Alkuun syötiin gyozaa, eli jonkin sortin taikinakuoreen tehtyjä liha/kasviskääröjä. Oli oikein maukkaita. No, siinä sitten sain pääruoan eteeni ja mies jäi odottelemaan omaansa. Näykittiin siinä sitten yhdessä mun ruokaa odotellessa. Vihdoin yksi tarjoilija huomasi, että miehellä ei ollut ruokaa edessään ollenkaan vaan molemmat istuskelee odottavan näköisenä tekemättä mitään. Sitten tuli toinen tarjoilija kertomaan, että parikyt minsaa menee, että tulee ruoka. Ne oli ymmärtäny, että me syödään kaikki yhdessä, eikä niin, että jaetaan vaan alkuruoka ja sitten erikseen syödään pääruoat. No, sitten tilattiin toinen satsi gyozaa siihen välille, mutta senkin saamisessa meni vartti. Sitten melkein samaan aikaan vasta mies sai annoksensa, teryakitonnikalan. Se oli ikävä kyllä aivan hullun kuivaa, eli suorastaan natisevaa. Kiva paikka se muuten oli ja ruoat oli hyviä ja edullisia, joten varmaan mennään kyllä uudelleenkin.

Täällä on nyt vika viikko Fallasta meneillään ja aletaan kyllä totta puhuen olee aika puhki koko festivaaliin.  Joka aamu tällainen epämääräinen kulkue kulkee ympäri tienoota ja räjäyttelee ihan mahdottomia pommeja. Lisäksi porukassa on torvisoittokunta, sekalainen lajitelma keski-ikäisiä ukkoja ja "paraatia" johtaa mies tyhjän ostoskärryn kanssa. Erikoista! Ja on muuten hiukka karski herätys tuo joka-aamuinen pommitus. Tässä pientä maistiaista touhusta. Kuvattu tänä aamuna.


Tänään käytiin oiken tosi isolla ja kivalla kuntokävelyllä. Oman arvion mukaan 7-8 kilsaa käveltiin. Bulevardia toiseen suuntaan ja rantaa pitkin takasi päin. Taivaalla nähtiin eriskummallinen näky. Kolme konetta lensi aivan lähellä toisiaan. Mietittiin sitten, että voidan niiden etäisyys olla vaikka 50 kilsaa, kun ne on niin hillittömän korkealla, että vaikea on arvioida. Näytti siltä, niinkuin joku olisi raapaissut taivaaseen kolmella kynnellä pitkät naarmut.

No, sitten kun päästiin kotiin niin luin Iltalehdestä että Ranska oli sanonut, että Libyassa alkaa parin tunnin sisällä tapahtua. Sitten kovasti tällä pohdittiin, että olisko ne kuitenkin ollut hävittäjiä, jotka lensivät muodostelmassa. En nyt tosiaan tiedä oikeita termejä kaikelle, mutta siis kaikki saanevat idean. Täällä näkyy hienosti, kun koneet tekevät taivaalle kuvioita. Kaikenlaista ristiä, rastia, ristikkoa ja kurveja tuolla näkyy. Ne on tosi hienoja. Otin yhden erittäin onnistuneen kuvankin, mutta en nyt laita sitä tänne, niin voin osallistua yhteen valokuvauskilpailuun sillä.

Tänään pidetään "grillibileet", eli ihan kahdestaan täällä nysvätään, mutta tehdäänpä ainakin aimo herkut koko porukalle. Annetaan siis koirillekin toki pikku maistiaiset. Kuorettomat chorizot ainakin tekivät salamannopeat kauppansa tuossa aikaisemmin päivällä! Tänään siis luvassa ribsejä omatekoisella marinadilla ja rubilla (hierotaan lihan pintaan sellainen jauhemausteseos), chorizoa ja ranskalaisia. Yleensä meillä on ollut grillikekkereissä myös vähintään Mac and cheeseä ja coleslawta. Nyt jää ne tekemättä, samoin melko työläs, mutta MAHTAVA Pulled pork. Ui jui, siitä ei grilliruoka parane! Possun lapaa tymäkässä marinadissa grilliin ja 6-7 tuntia grillissä epäsuoralla lämmöllä. Sitten kädet avuksi ja hieman jäähtyneestä lihasta revitään lihat irti ja pieneksi "mössöksi". Jos vielä Suomeen palattuamme pidän jotain blogia, niin lupaan heittää teitä sillä erinomaisella reseptillä. Mac ´n cheesen ohjeen voin ehkä myös jakaa, jos kiinnostusta löytyy.

Oikein rattoisaa perjantaita kaikille! Niin ja KIITOS kaikille ihmisille, jotka olette merkinneet blogini suosikiksenne Blogilistassa. Ei kai tämä iso numero ole muille kuin mulle, mutta teitä ns. vakilukijoita on jo yli 50! Tosi hieno juttu ja innostaa ehdottomasti bloggaamaan. Siispä kiitos ja kumarrrus kaikille lukijoille.

Ei kommentteja: