keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Ilotulitus...

...oli pitkä ja kovaääninen! Tänään oli ensimmäinen iso iltailotulitus Fallaksen aikaan. Samanlainen on vielä huomenna ja ylihuomenna ja sitten perjantaina vielä isompi ja lauantaina pääilotulitus. Juu, ei tartte rahaa vissiin säästellä, kun voi joka päivä kolmen viikon ajan paukuttaa rahaa ilmaan. Kauniitahan ne ovat, mutta ovatko sitten niin kauniita että niistä kannattaa maksaa miljoonia, niin en ole varma. Tai siis olen, eli ei.

Meidän piti jäädä sitä tuonne keskustaan katsomaan, mutta sitten iski kauhee unikohtaus ja päätettiin napata taksi kotiin. Täältä sitten saatiin katsella ikkunan takaa, niinkuin vanhukset, kun pommeja räjäyteltiin. Hyvin näkyivät tänne saakka, no problem!

Tarkoituksena on kuitenkin mennä huomenna tai ylihuomenna joen reunaan katsomaan tulitusta ja valmistaa itsensä henkisesti siihen, että ihmiset heittelevät aivan laittoman isoja pommeja siellä toistensa jalkoihin. Karseeta!!! Ihan totta inhoan sitä, kun saa hypätä metrin ilmaan aina kun jossain vierustalla taas pamahtaa. Oh well, se on näköjään pelin henki täällä ja pakkohan se on kerran kokea kunnolla, kun kerran Fallaksen aikaan satutaan täällä olemaan.

Toinen koirista on ollut nyt kauhusta kankeana pari päivää, kun selkeästi tulitukset lisääntyvät päivä päivältä, kun mennään Cremaa, eli loppuhuipennusta kohti. Se ei suostu tekemään ulos mitään, vaan tärisee, läähättää ja alkaa heti kiskoa takaisin kotiin. Pari kertaa onkin löydetty pissat sisältä, mutta on se aika lahjakkaasti sitten myös pidättänyt sitä seuraavaa kertaa varten siinä toivossa, että silloin ei räjähtelisi. Vaikka onhan meillä tuossa toi olkkarin musta paksu matto. Siitä kun ei näy, montako desiä siihen on jo lorahtanut. Hohhoijaa... No, piakkoin tämä megafiesta onkin ohi ja saa koiraparatkin relata. Onhan se ihan sydäntäsärkevää katsoa, kun toinen on niin kauhuissaan ja nousee koko ajan kahdelle jalalle ja nojaa mun jalkoja vasten, koska haluis niin syliin. Liikkuu siis kävellessäkin näin mukana. Katsotaan, saadaanko yöllä herätys pissahädän takia. Sitten se on vain lähdettävä, ei muu auta.

Leppoisia unia itse kullekin säädylle. Suomenna koitan postata pari kuvaa ja laittaa aika herkun cup cake -reseptin tänne.

1 kommentti:

ape kirjoitti...

SoMooro!
Eilen juuri tuli telkkarista "raportti" tuosta fallasta. Siis aikaisemmista sellaisista. Aivan uskomatonta hommaa. Palokunta paikalla koko ajan , kun ne polttaa niitä patsaita. Aivan karmeet roihut.
Täällä ollut aurinkoista kylmää ja tuulista. Mutta kyllä talven selkä on taittumassa. Voi japanin kansa.
Kyllä rankastaan.Kaikki kerralla. Ei taida niillä kulmilla olla järistyksiä. Enempi Portugalin puolella.
Jos laittais sellaiset korvatulpat (keltaiset) koiralle?
Ei paha!
ape