torstai 24. maaliskuuta 2011

Videomateriaalia Fallaksesta ja sitten se asia on vihdoinkin loppuunkäsitelty...

Huh huijjaa! Lähes viikko mennyt ilman yhtäkään tekstiä. on ollut jotenkin vaikean tuntuista tarttua näppäimistöön ja näpytellä tänne juttuja. On jotenkin tuntunut, että joko ei ole mitään asiaa tai sitten niin, että asiaa on, mutta koska ne kohokohtakuvat tapahtuneista jutuista on jumissa kameralla, niin ei viitsi sitten niistä kirjoittakaan. Se on kuitenkin melko huono ajattelutapa, sillä on se pelkkä tekstikin parempi kuin ei mitään.

Niinpä siis tässä vähän paivitystä. Nyt on ollut pari aika tuulista päivää ja vettä on tullut ikkunoiden karmeista myös sisälle lattialle saakka. Sitä sitten saa tuosta luuttuilla ja seurailla homeen lisääntyvää marssia pitkin seinää. Mua onkin alkanut hirvittämään tää homeen määrä, mitä tässä asunnossa on. Kylpyhuone on suorastaan vihreä ja kammottaakin käydä siellä aina suihkussa, kun tuntuu, että home suorastaan kiipeää suihkun mukana iholle. Nyt saatiin vihdoin lisää lämpöä sinne, kun mies kävi vähän tarkastelemassa patteria. Siellä on siis tähän saakka ollut 15 astetta, eli voitte kuvitella, että aika vilpakat oltavat on ollu. Samalla ku kosteus hohkaa seinistä ja pyttykin on niin kylmä, että hyvä kun ilkeää istua! Nyt siis toivotaan, että tuo patteri alkaisi toimimaan toisella tavalla ja saatais vähän lämpöä ja kuivuutta kylppäriin.

Huomenna meille on tulossa pari vierasta Suomesta ja sekös onkin huisia! Visiitti tulee olemaan tosin aika lyhyt, mutta varmaan sitäkin hauskempi. Vielä ei olla tehty suuria suunnitelmia viikonlopun varalle, mutta eiköhän me jotakin kivaa taas keksitä. Onneksi ilmakin alkaa muuttua taas parempaan suuntaan. Ainakin siis viikonlopuksi on luvattu +20 ja aurinkoa.

Täällä on tosissaan se Fallas ja se on nyt ollut melkein viikon ohi. Tuntuu, että vieläkin saadaan toipua pommeista ja joka aamu herätään kiitollisena omaan herätyskelloon eikä pommiparaatiin. Tässä videonäyte joka-aamuisesta paraatista.

Ja tässä sitten videota viimeiseltä päivältä tuosta meidän takaterassilta kuvattuna. Pommit lentelivät siis tuosta korttelin takaa, läheisestä pikkupuistosta.



Aika huimaa menoa oli siis tämä kolme viikkoa, eikä meillä kummallakaan ole mitään intoa palata näihin maisemiin ainakaan seuraavan Fallaksen aikaan! Huh... Hieno juttu oli se, että viimeisenä iltana Cremassa poltetaan kaikki paperipatsaat. Lähdimme sitten katsomaan siis yhtä tällaista tuohon kulmille ja olihan se ihan mielettömän vaikuttava juttu.

Ikävä juttu, että mun kaikki kuvat on kameralla ja sieltä niitä ei saa tällä hetkellä pois. Niinpä voin vaan kertoa, että pikkukatujen risteykseen voimalinjojen keskelle oli pystytetty yksi näistä noin 10-metrisistä patsaista. Menimme paikan päälle jo joskus klo 12 aikaan yöllä, kun silloin se oli tarkoitus sytyttää. Homma ei kuitenkaan edennyt ihan niin nopsaa, vaan sitten tunnin kuluttua siitä patsas vihdoin reuhahti tuleen. Sitä edelsi pitkä ruljanssi sytykkeiden tunkemista patsaan eri puolille, vesijohdon testaamista, valokuvaamista juhlapukuihin pukeutuneiden ihmisten kanssa, yleisestä haahuilua, pommien heittelyä, ilotulitus ja vihdoin itse paperinuken poltto.

Meidän kulmilla ollut nukke oli aika hurjan näköinen ukko ja mietimmekin siinä innokkaina eturiviläisinä, että kuinkahan mahtaa tuo paperinukke sitten lyyhistyä kasaan vai kaatuuko se mahdollisesti jonnekin suuntaan. Patsas romahti tosi hienosti niille sijoilleen. Vain yksi käsi tippui nätkähtäen maahan, mutta kuitenkin aika hallitun oloisesti. Lopuksi koko muu patsas oli palanut, kunnes pelkkä pää oli liekeissä jäljellä. Se taisikin olla sitten kohokohta, kun palava pää vihdoin mätkähti maahan. Porukka hurrasi ja riemuitsi. Pikku hiljaa lähdettiin sitten tassuttelemaan kämpälle päin ja voi sitä autuutta, kun tuon episodin jälkeen ei sitten seurannutkaan hurjat karkelot tuossa meidän takapihan parkkiksella, vaan sitä seurasi täydellinen hiljaisuus.

Nyt lupaan parantaa tapani tämän bloggaamisen osalta. On ihan tosi noloa pitää blogia, johon ei sitten kirjoitakaan! Niinpä asiaan tulee nyt muutos ja anon kirjoitusvapautta vain niille päiville, kun meillä on vieraita. Ja tällä en nyt siis yritä pedata viikonlopua kirjoitusvapaaksi, vaan pistän kyllä nyt päivittäin tekstiä tulemaan hyvitykseksi melkein viikon tauosta.

Oikein rattoisaa torstaita kaikille!

1 kommentti:

ape kirjoitti...

MOOORO!!
No ompas mukavaa taas kuulla sieltäkin jotain. Aina kun on "liian" pitkää paussia alkaa ajatella vaikka mitä. Kiva kuulla.
Täällä tuli telkkarista siitä Fallasta ja patsaiden polttamisesta. Ei kyllä olla köyhiä ja kipeitä.
Täällä oli päivän verran lämminta (eilen) mutta sitten tuli taas normaalimpaa. Useita tuhansia talouksia ilman sähköä tämänpäiväisen myrskyn takia.
Kylmää ja lumimyteriä.
Leppoisaa viikonloppua!
Ape