tiistai 29. maaliskuuta 2011

Unelias tiistai

Tänään on ollut jotenkin aika väsähtänyt päivä. Nukuin ihan hyvin, mutta jotenkin on vaan olla kova väsy päällä. Aamulla en saanut edes raahattua itseäni lenkille, mutta sentään puolen tunnin jumpan vedin tuossa matolla. Se teki ainakin hyvää!

Pienellä iltakävelyllä käytiin koirien kanssa tuossa rannalla ja meidän poikakoira oli niin älyttömän niskuroivalla tuulella, ettei tiedetä mikä siihen mahtoi iskeä. Kauhea veto koko ajan jonnekin suuntaan ja kun sitten otin sen "kurikävelyyn" tuohon vierelle, niin tosi monta kertaa piti käskeä, että se malttoi kävellä vierellä vetämättä. Näitä pikku riiviöitä pitäisi kyllä aivan ehdottomasti kouluttaa! Löytyisköhän netistä jotakin hyviä ohjeita , joiden avulla voisi ainakin yrittää. Musta olisi kyllä ihan hauskakin kouluttaa noita ja luultavasti hauvelitkin siitä pitäisivät.

Nyt meillä on täällä tulossa saat melkoinen kokeiluruoka, nimittäin kanasalaattia wasabi-jogurttikastikkeella. Jälkkäriksi väänsin perinteisen suklaapiirakan. Siis sellaisen, mitä thdään pellillinen ja vedetään suklaakuorrute päälle. Sitten leikataan neliöiksi ja jotkut niitä kutsuvatkin mokkapaloiksi. Meillä kotona se on kulkenut aina nimikkeellä suklaapiirakka. Ainakin kymmenisen vuotta on kulunut siitä, kun viimeksi olen tällaisen pyöräyttänyt, joten peukut pystyyn, että onnistuu. Mulla tuppaa tulemaan leivonnaisista aina rumia, mutta useimmiten hyviä. Ei kyllä aina! Muistuupa mieleen yksi klassikko mökiltä, kun koitin tehdä sokerittomia (makeutusaineella makeutettuja) suklaamuffinsseja ja makeutusaine muuttuikin sitten uunissa suolaksi. Huh sentään! Niinpä vinkkinä muille, että jos ohjeessa lukee, että kuumennuksen kestävää makeutusainetta, niin sen on kyllä paree olla sitten justiina sitä...

Tänään kävin Papelariasta ostamassa kirjekuoria, niin saan yhdet ennakkotehtävät lähetettyä huomenna. Oon saanut ihan hienosti niitä tehtyä ja toivon, että pääsen jonnekin pääsykokeisiin saakka. Ja tietysti olisi tosi hienoa, jos pääsisi ihan kouluunkin asti. Nyt täytyy vaan tehdä parhaansa ja toivoa, että oma näkemys avautuu arvostelijoille oikein tai ainakin ajatuksia herättävällä tavalla.

Kauniita unia ja tai raikasta aamua, jos aamulla tätä luet!

Ei kommentteja: