maanantai 9. toukokuuta 2011

Akvaariossa

Aurinko paistaa porottaa ja säätiedotuksen mukaan samanlaista olisi luvassa kokonainen viikko! Olimme lauantaina tiedepuistossa käymässä ja oli kyllä kiva kokemus. Olemme molemmat sellaisia innokkaita akvaariokiertäjiä, että melkeimpä jokaisessa maassa, missä olemme yhdessä matkustaneet, ohjelmaan on kuulunut akvaariossa käynti.

Juuri kun pääsimme sisään, oli alkamassa delfiinishow. Olen käynyt sellaisessa viimeksi pikkulikkana Tampereella, joten tämä kiinnosti kovasti. Niinpä juoksimme kovaa vauhtia katsomoon ja koska olin unohtanut vyön kotiin, niin meinasi siinä hötäkässä housutkin tipahtaa. Show oli kiva, mutta täytyy kyllä silti ihmetellä, että eivät delfiinien esitykset olleet juurikaan parin kymmenen vuoden takaisesta muuttuneet. Olisihan mielenkiintoista nähdä komeiden hyppyjen lisäksi sitä, kuinka hämmästyttävällä tavalla delfiinit kommunikoivat keskenään ja sitten toisaalta ihmisten kanssa. Oli muuten kiva, kun showssa olivat mukana myös kasa uimahyppääjiä. Altaan kulmassa oli pari ponnahduslautaa ja yksi hurjan korkea masto, josta uimahyppääjät hyppäsivät. Kuvasin tänne hienon videon uimahyppäjästä ja delfiineistä, mutta en jostain syystä saa laitettua sitä tänne. Tylsää!

Akvaario oli kaiken kaikkiaan ok, mutta ei mikään huikea kokemus. Hintakin oli mielestäni kova, 22,50 euroa. Esimerkiksi Genovan (Italia) akvaario oli todella hieno, samoin mieleeni on jäänyt jo useampi vuosi sitten käymäni kallioakvaario Kreikassa. Siellä akvaario oli siis aivan meren rannalla (oikeastaan hiekalla) ja sinne mentiin sellaiseen kalliokellariin, jossa pohjavedet vaan solisivat seinissä ja lattioissa. Oikein autenttista ja mieleenpainuvaa.

Akvaarion jälkeen suuntasimme keskustan ravintola-alueelle, mutta olimme jälleen auttamattoman ajoissa liikenteessä. Kello oli seitsemän ja suurin osa kuppiloista oli yhä visusti rautaverhonsa takana. Niinpä kiertelimme ja kaartelimme ja vihdoin eteemme osui mukavan näköinen pieni italialainen rafla, jonne sitten ensimmäisinä asiakkaina kipitimme sisään. Saimme ikkunapöydän ja tilasimme pastat. Oli kyllä taivaallisen hyvää! Tänne tulemme ihan ehdottomasti uudelleen...

Tässä pitäisi taas terästäytyä, nimittäin paikan nimien ottamisessa muistiin...
Illallisen jälkeen jännitimmekin taas peliä ja kivaa oli! Tosiaan katsomme matsit netistä aina ainakin puoli tuntia myöhässä, joten pitää olla visusti erossa netistä sillä aikaa, ettei näe tulosta vahingossakaan. Tänäänhän tulee muuten jännä Venäjä-matsi, joka on tietenkin pakko katsoa. Ikävä vaan, että mies viilettää silloin työmatkalla Saksassa, eikä tunnelma ole ikinä samalla lailla kohdillaan, kun katselee yksin. Silti aion katsoa pelin. Jos vaikka tuo meidän ärhäkämpi tyttökoira olisi enemmän jääkiekkoon päin, kun taas inan verran herkänpuoleinen poikakoira katselisi varmaan mielummin vaikka Emmerdalea!

Nyt siis pari yötä keskenään koirien kanssa tiedossa. Huomenna vaikka sää tulee olemaan lämmin, niin ilmassa saattaa leijailla myös vähän sadetta. Niinpä huominen toiveeni on päästä käymään Modernissa museossa. Raportoin taas myöhemmin lisää. Keväistä maanantaita kaikille!

Ei kommentteja: