maanantai 30. toukokuuta 2011

Pikapäivitys Barcelonasta

Hups keikkaa heittivät meidän suunnitelmat ja vasta nyt olemme täällä Barcelonassa. Meidän piti tehdä tämä reissu perjantaista maanantaihin, mutta koska pääsykokeissa tuli menestystä ja paikka kakkoskierrokselle, niin päätimme siirtää matkan ajankohtaa.

Eilen saavuimme ja meillä on vuokralla sellainen pikku Peugeot. Ihan näppärästi kulkee ja mies sillä huristelikin mua kentälle vastaan eilen Valenciasta. Meillä on hotelli Barcelonan keskustan ulkopuolella ja ihan kätevältä on vaikuttanut, kun siihen yhdistää kahden päivän julkisen liikenteen kulkukortin. Jätetään auto aina siihen keskustan laitamille ja siitä sitten metrolla kohteeseen. Mutta oli esimerkiksi kätevää, kun saatettiin ajaa suoraan Park Güellille, eikä tarvinnut kävellä ylämäkeen pitkää matkaa saati ottaa taksia.

Aamupäivällä mentiin siis heti sinne ja sen jälkeen Sagrada Familiaan ulkoa päin ihastelemaan. Kannattaa tosiaan kierttä kirkon molemmille puolille nähdäkseen kontrastin vanhan ja uuden rakennuspuolen välillä. Sisällä emme menneet, koska jono oli pitkä ja toinen meistä on käynyt paikassa kerran aikaisemmin.

Voi itku, päivitys hyvässä vauhdissa ja nyt on ihan pakko sittenkin lopettaa! Olemme lähdössä ajamaan Sitgesiin, jossa syömme vähän lounasta (erittäin myöhäsitä sellaista) ja sitten illaksi suuntaamme kehuttuun kokkikoulun ravintolaan. Saas nähdä, millaista on. Hiukan on kerkeammat odotukset... Mutta hips nyt ja sunnuntaina takaisin Suomeen.. Sitten päivitän reissusta lisää. Kauheen härdellin takia en ole voinut päivittää lupaamassani aikataulussa, mutta toivottavasti se ei karkoittanut koko lukijakuntaa!

Iloista viikkoa!

Ei kommentteja: