torstai 12. toukokuuta 2011

Pastassa feta, tomaattipyré ja shalottisipuli maistuu!

Tässä ohje tosi helppoon ja nopeaan pastaan. Lisäksi tähän tarvitaan älyttömän vähän aineksia, joista suurinta osaa voi lisäksi pitää aika pitkään säilössä. Tässäpä pieni, mutta tehokas lista:

4-5 shalottisipulia koosta riippuen
valkosipulia
fetaa
tomaattipyrétä
pennepastaa
oliiviöljyä
mustapippuria

Tässä annoksessa on kolme asiaa pielessä, eli lähtökohtaisesti ei kovin hyvä kuva.
Kastiketta on liikaa per annos, pasta on väärää ja fetana on käytetty kovempaa salaattijuustoa,
sillä täältä main ei sitä ihanaa pehmeää tetrafetaa löydy.
Paista öljyssä siivutetut valkosipulit ja pilkotut shalottisipulit. Pyörittele hetken aikaa niin, että sipulit pehmenevät ja saavat kiiltoa. Lisää purkki tai kaksi tomaattipyrétä ja anna lämmetä ja paistua rauhassa. Mausta ja lisää paloitellut fetat. Oma suosikkini on siinä tetramaisessa pakkauksessa myytävä feta. Anna fetan lämmetä ja pehmentyä, mutta jätä homma niin, että palat pysyvät edelleen paloina, eivätkä liukene kastikeeseen. Lisää kikkare keitetyn pasta-annoksen päälle ja nauti!

Tätä kastiketta ei siis tosiaan tarvita kovin paljoa per annos, sillä maku on vahva. Tässä korostuukin siis se, että pasta keitetään varoen al denteksi.

Tämä on muuten mielestäni kelpo kasvisvaihtoehto muuten kasvisruokia karttaville henkilöille. Itse olin ennen aika vahvasti liha/kala/kana -naisia, mutta nykyään kiinnostun kyllä ihan kaikista ruoista, on niissä lihaa tai ei. Oikeastaan olen alkanut vähän jopa kallistumaan lihattoman puoleen, mutta katsellaan nyt. Tässä ruoassa on kuitenkin niin miehekkään vahvat maut, että tämä on kaikkien pelkäämistä luikeroisista mauttomuuksista kaukana.

Ei kommentteja: