keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Pilkun makaronilaatikko

Kas tässäpä meidän porukan suosikkimakaronilaatikon ohje:

puoli pussia makaronia
400 g jauhelihaa
purkki Barilla-pastakastiketta (erittäin toimivia makuja mm. pecorino ja gorgonzola)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
4 desiä maitoa
1-2 munaa koosta riippuen
vuohenjuustoa/fetaa
suolaa
paprikajauhetta
valkopippuria
juustoraastetta
korppujauhoja

Paista valkosipulit ja hakkeloitu keltasipuli pannulla oliiviöljyssä. Heitä mukaan jauheliha. Lisää pastakastike ja anna porista pikku lämmöllä jonkin aikaa. Keitä sillä aikaa makaronit.
Lisää pastakastikkeeseen mausteet.
Sekoita keitetyt makaronit ja pastakastike kattilassa yhteen ja lurauta mukaan yhdistetty muna-maito-valkopippuri-suola -seos. Sekoita tasaiseksi ja kaada uunivuokaan. Nostele joukkoon halutessasi juustonokareita ja heittele koko komeuden päälle juustoraastetta ja korppujauhoja.

Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Nyt ei ikävä kyllä ole kuvaa tähän hätään, mutta koitan muistaa lisätä sellaisen seuraavan kerran, kun tätä lajiketta väsään.

Ei kommentteja: