torstai 19. toukokuuta 2011

Jälkimaininkeja ja matkan suunnittelua

Pilvistä päivää! Täällä on melkein koko päivän ollut pilvistä ja tuulista, mutta silti ihan mukavan lämmintä. Tuntuu, että olen nyt lääkkeiden myötä toipunut tosi hyvin muutaman päivän takaisista koettelemuksista. Ruokakin taas maistuu ja sain nukuttua viime yönä hyvin.

Vielä olen tänäänkin ottanut aika iisisti, eli kerrottavaa ei ihan kamalasti ole. Pyykinpesussa ja muussa perustoimissa on tämä päivä kulunut, eikä sen ihmeellisempiä suunnitelmia taida olla loppuillallekaan. Taidan kuitenkin houkutella miehen vielä toiselle pikku kävelylle koirien kanssa.

Kokosin äsken tosi mukavan ja ihan tavallisen välipalan mahdollisimman epänärästävistä aineksista. Laitoin maustamatonta jogurttia, banaania ja kuitumuroja ja päälle luikauksen hunajaa. Vettä olen kanssa koittanut nyt juoda enemmän, sillä suositus lääkäriltä oli 1-2 litraa päivässä. Rassaa vaan vähän tuo veden kantaminen kotiin, sillä kauppa ei ole ihan vieressä ja vaikka olisikin, niin silti joutuu raahaamaan ostokset aina tänne neljänteen kerrokseen. Se on melko rankkaa, jos ajattelee että meidän pitäisi kantaa tänne vettä 21 litraa viikossa, jotta molemmat voisivat juoda edes sen 1,5 litraa vettä päivittäin.

Närästysepisodin jälkeen jouduin myös luopumaan ainakin väliaikaisesti tämänhetkisistä herkuistani, eli appelsiineista, vihreistä superkirpeistä omenoista, appelsiinimehusta, salmiakista ja sipulista. Kahvia ja teetäkään ei suositella, joten niinpä meikäläisen ainoiksi juomiksi karsiutuivat mitkäpä muut kuin maito ja vesi. Suomessa on kyllä aivan mahtava valikoima erilaisia mehuja. Täällä erikoisemmat mehut ovat melkein aina nektareita, joten ne eivät ole niin mukavia juoda. Suosikkijuomani tuorepuristettu appelsiinimehukin jää nyt ainakin vähäksi aikaa pannaan, sillä en halua missään tapauksessa riskeerata itselleni uutta samanlaista tilannetta, kuin mikä taannoin oli.

Saimme tänään tehtyä viimeiset varaukset Barcelonan ja Arenys de Marin matkaa varten. Teemme pienen road tripin miehen kanssa, joka taitaakin jäädä ainoaksi pikku matkaksi Denian piipahduksen lisäksi. Mutta uskon, että tästä tulee tosi kivaa. Suunnitelmana on siis olla Barcelonassa 2 päivää, Arenys de Marissa yksi päivä ja paluumatkalla poiketa vielä Montserratiin. Kirjoitan myöhemmin tarkempaa suunnitelmaa ja toki sen jälkeen matkakertomusta kuvilla. Auton aiomme hyvän hinnan vuoksi pitää yhteensä 6 päivää, joten Valenciaan paluun jälkeen meillä on vielä 2-3 päivää aikaa kierrellä myös Valencian lähiympäristössä.

Ei kommentteja: