maanantai 2. toukokuuta 2011

Kuvia kauppareissulta ja sen jälkeen

Vielä nopea päivitys, kun tuosta lounaan jälkeen lähdin käppäilemään hedelmäkaupalle päin. Tuulinen ja sateinen sää muuttui kuin taikaiskusta lounaan aikana aurinkoiseksi.

Matkan varrella oleva pikku puisto on todella räjähtänyt vihreäksi sitten viime näkemän! Ihan tuli Suomen kesävärit mieleen.


Takaisintulomatkalla tulin toista reittiä ja siellä oli puiston kohdalla niin mielettömän huumaava tuoksu, että oli pakko yrittää kuvata se! Ilmassa väreili kuumuus, lämmin tuuli ja kirpeän kukan, rehevien lehtien ja kesäisen pölyn tuoksu. Aah!


Muut kaupat ovatkin tänään kiinni, koska täällä on jälleen jokin pyhäpäivä. Siihen kuului tietysti taas kaameat pommit tuossa takapihalla. Huh, mikä meteli! Kaupasta tullessani ladoin kaikki ostokset pöydälle ja ihastelin ostosten edullisuutta. 5 appelsiinia, 5 omppua ja 3 tomaattia, maito ja uunituore leipä maksoivat 6,58 euroa. Mun mielestä se on edullista, varsinkin kun kaikkien tuotteiden kohdalla puhutaan erittäin tuoreista raaka-aineista. Okei, maito nyt on ollut varmaan sillä samalla hyllyllä viikkoja (täällä maidot siis säilytetään lämpimässä, koska ne on korkeasti lämpökäsiteltyjä, eivätkä mene pilalle samoin kuin tavalliset maidot Suomessa), mutta siis muuten kyse oli todella ensiluokkaisista tuotteista.

Juutuin kasaamaan hedelmiä pienelle korialustalle varmaan 20 minuutiksi. Meinasi mennä hermo, mutta en voinut luovuttaa. Mun oli pakko saada kaikki hedelmät pysymään jämptissä kasassa ja niin, että koko komeus olisi jonkinlaisessa visuaalisessa balanssissa. Limet ja omput vierivät ja pompahtelivat pitkin lattioita ja pöytiä, kun kyhäsin hengitystä pidätellen hienoa hetelmätorniani. Kyllä, joskus ihmisillä on liikaa aikaa ja he käyttävät juuri sen ajan yleensä hölmöilyyn. Niin ehkä tässäkin tilanteessa.



Mielessäni pyöri myös Hollannissa Kunsthallissa näkemäni hieno videotaideteos, jossa oli kuvattu tuoretta hedelmäkoria, joka kuva kuvalta nahistui, mädäntyi ja homehtui. Se oli hieno ja mieleenpainuva.

Etsin tosi kauan netistä eri hakusanoilla kyseistä teosta ja tässä paras, mitä löysin:
Lähtötilanne ja lopputilanne. En kertakaikkiaan millään löydä taiteilijan nimeä ja tekovuotta. Nuo meidän hedelmät eivät kyllä taatusti pääse tuohon tilaan, vaan ne herkutellaan tuosta tasaiseen tahtiin "elävältä!"

Ei kommentteja: