keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Maailman paras lettutaikina

Eilen oli kaunis aurinkoinen päivä ja sovittiin miehen kanssa, että mennään keskustaan lounaalle. Pesin aamulla pari koneellista pyykkiä ja sitten läksin keskustaa päin. Nappasin pyörän vuokratelineestä ja suuntasin maailman pisimmälle suoralle. Vaikka tällä kerralla poljin kolmosella ja ihan sutjakkaa vauhtia, niin silti suoran polkemiseen meni 20 minuuttia. Nyt käynkin heti paikalla tarkistamassa teillekin, että minkäpituisesta suorasta tiestä onkaan kyse. Meillä on miehen kanssa tullut jo vähän vitsiksi se, että kun keskustasta päin huristetaan taksilla sitä pitkin kotiin, niin aina jomman kumman on kerta kaikkiaan ihmeteltävä, kuinka piiiitkä suora katu se on. Noniin, eli suora on yhteensä 3 kilometriä pitkä. No höh, se kuulostaa ihan pieneltä matkalta, mutta tuntuu sitäkin pidemmältä.

Sovittiin, että nähdään Aquarium-ravintolan edessä ja lähdetään siitä sitten harhailemaan ja etsimään mukavan näköistä lounaspaikkaa. Alueella on paljon hyviä ravintoloita ja ihan varmasti voi luvata, että löytyy mieluisa. Niin tälläkin kerralla, kun päätimme, että mitään erityisen espanjalaista ei tee mieli, joten ihan perus kivaa yleisesti ottaen eurooppalaista keittiötä etsitään. No, siinähän miestä odotellessa huomasin kivan paikan, joten heti menua tiiraamaan. Heillä päivän menu maksoi 16,50, joka on kolmanneksen hinnaltaan kovempi kuin lounastarjoukset yleensä. Miehenkin mielestä paikka näytti kuitenkin kivalta, joten päädyimme sinne.

Otin alkuun parsakeiton Buffala-mozzarellalla, pääruoaksi lohta thaimaalaisessa kastikkeessa ja mukana oli karamellisoituja, mutta myös jollain tavalla balsamicomaisia shalottisipuleita. Jälkkäriksi otin canneloneja, joissa oli jotakin ällöä vaahtoa päällä ja nutellaa sisällä. Ei tippunut mulle yhtään, eikä mieskään välittänyt. Cannelonit oli tosi tosi limaisia, mieleen tuli lähinnä raa´at mustekalat. Mies söi tomaattibrushettaa alkuun ja pääksi ihanan näköisen hampurilaisen. Jälkäksi kahvia, joka oli niin tiukkaa, ettei voinut irvistelemättä juoda.

Lounaan jälkeen mentiin Habitat -akuppaan, jossa oli sisustustuotteita ja huonekaluja. Meillä alkaa talonrakennus pian, joten oli tosi mukava käydä vähän tunnustelemassa, minkälaisia hintoja ja tuotteita sitä oikein onkaan tarjolla. En ole itse ikinä ollut mikään sisustusihminen, mutta täytyy sanoa, että siihen on vuokra-asumisella ollut kyllä suuri vaikutus. En ole ikinä oikein viitsinyt panostaa, kun olen tiennyt, etten tule kovin kauaa kyseisessä paikassa asumaan. Helsingissä olen asunut yli 10 eri asunnossa noin kymmenen vuoden aikana ja omasta mielestäni se on melko tiuhaa muuttamista. Nyt siis kun talo on tulossa (ihan kohta pitäisi luvat tulla), niin ihan eri tavalla sitä on aiheesta kiinnostunut. No, löytyihän sieltä kaupasta vaikka mitä hurrrrjan ihanaa, mutta sinnehän ne jäivät. Ostin sentään kuitenkin tosi hempeän värisiä silikonisia muffinssimuotteja, niin sain jotakin kotiinviemisiksi.

Koska lounas oli sen verran täyttävä, niin päätettiin illalla herkutella vaan letuilla ja ai jetta, kun olivat huippuhyviä! Laitan tähän ohjeen, jos jotakuta kiinnostaa vähättelemättä maailan parhaat letut ;).


1 l maitoa
4 munaa
4 dl venhäjauhoja
0,5 dl sulatettua voita
1,5 tl suolaa
vaniliasokeria tai vanilia uutetta
leivinjauhetta
pikkuisen vichyä

Vatkaa munien rakenne rikki litsassa maitoa, vatkaa joukkoon vehnäjauhot. Lisää jäähtynyt rasva. Tässä sopii siis käyttää myös rypsiöljyä, mutta itte heltisin ja laitoin voita. Anna turvota tai valmistua tai mitälie noin tunti, ennenkuin alat paistelemaan. Paistetaan voissa ja herkutellaan. Tuosta tulee noin 20 lettua, siis hyvää lettua. Jos taikinaa jää yli, niin paistele ylläriaamiaiset kaverille, sillä lettutaikina säilyy jääkaapissa parikin vuorokautta. Jos jollain on aiheesta parempaa tietoa, niin pankaa jakaen. Iskä oli meidän perheen lettumestari, joten tuherteluni on pientä siihen verrattuna. :)

Tänään tuleekin illalla Suomen matsi, hurraa! Meillä on täällä sellainenkin jännitysnäytelmä itsellä, kun koskan ei varmaksi tiedä, toimiiko netti. Ja jos toimii, niin joudutaan katsomaan koko peli puoli tuntia myöhässä, että ohjelma olisi mahdollisimman valmiiksi latautunut ennen katsomista. Kiva juttu kuitenkin, että on ylipäätään mahdollisuudet katsella ottelua. Voipi tulla jännä matsi. Suomen liput siis esiin klo 21 sitä aikaa. Täällä me liehutellaan lippuja ja banderolleja jo klo 20!

Kivaa keskiviikkoa kaikille lukijoille!

Ei kommentteja: