lauantai 19. helmikuuta 2011

Tädit kyläilee ja hauskuuttaa

Täällä sitä on nyt vietetty jo useampi päivä puheliaiden ja hauskojen tätien ympäröimänä. Ollaan otettu aika leppoisasti, mutta niinhän sitä lomalla kuuluukin tehdä. Tänään aamiaisen jälkeen käveltiin rantabulevardia pitkin puoleen väliin ja sitten vaihdettiin ratikkaa, joka vei meidät Serranon torneille. Sieltä sitten käveltiin pientä katua pitkin keskusaukiolle. Välillä maisteltiin jogurttijäätelöä, hiplailtiin värikkäitä huiveja ja ostettiin postikortteja. Sitten taas syötiin.

Lounaaksi oli taas menu del dia ja siihen sai valita mieleisensä kolme ruokalajia. Hyvää oli ja hintakin oli halpa, eli koko paketti juomineen hengeltä 11 euroa. Sen jälkeen käveltiin ympäriinsä ja käytiin vilkaisemassa vanhaa rautatieasemaa. Sieltäkin meinasi lähteä huivi mukaan, mutta hillittiin itsemme ja hypättiin taksiin. Alkaa joka kerta olla helpompi selittää, minkä talon edessä taksin tulee pysähtyä. Sanat "tässä, vasen, suoraa ja vastapäätä" ovat hyviä sanoja käyttöön.

Toinen koirista on nyt keksinyt, että menee aina meidän poissaollessa kylppäriin ja pissaa sinne lattialle. Ikävää! Parempi kuitenkin niin kuin että pissaisi matolle. Sementtilattialta tuo ruokalusikallinen on kuitenkin melko kivutonta pyyhkäistä pois. Harmittaa silti, että se näyttää olevan nyt enemmän tapa kuin poikkeus.

Mukavat säät on sattuneet tätien lomalle ja sehän sopii. Koti-Suomessa kun näköjään ja kuulemma paukkuneet jo 40 asteen pakkaset. Nyt ilmeisesti kuitenkin uudelta lumen tulolta on säästytty, eli vähän lepoa lumitöistä sentään. Pipoa korville vaan ja tykit jalkaan itse kullekin.

Palailen sitten taas vähän pidempisanaisemmin, kun tännekin taloon laskeutuu rauha. Vaikka nyt kyllä otan kaiken irti tästä hulinasta ja hyvästä meiningistä. Sitten on taas rauhallisia päiviä aikaa kirjoitella.

Kuulemiin!

Ei kommentteja: