lauantai 26. helmikuuta 2011

Valenbisi (paikalliset city-biket)

Viime viikolla posti toi meille omat pyöräkortit. Niiden avulla voimme siis vuokrata kaupunkipyörät puoleksi tunniksi kerrallaan. Katso Valenbisi. Puolen tunnin sisällä pyörä täytyy palauttaa tai vaihtaa jollakin pyöräasemalla toiseen. Näin vuokraaminen on ilmaista. Ylimenevästä puolesta tunnista tulee maksua 50 senttiä ja ylimenevistä seuraavista tunneista kultakin 2 euroa. Jos nyt ihan oikein muistan.

Eilen lähdettiin koirien kanssa rannalle ja saatiin idea kokeilla niitä pyöriä heti. Uusi pyöräkortti tietysti poltteli taskussa! Vuokraaminen oli helppoa, se tapahtui vuokrauspisteellä olevan tietokoneen kautta. Siihen näppäiltiin oma henk. koht. pin-koodi, minkä pyörän haluaa ja kutekuinkin se oli siinä. Ei kun pyörä irti telineestä ja polkemaan. Koirathan meillä oli kans mukana, joten kokeiltiin heti, että pysyykö ne edessäolevassa korissa hyvin.

Miehellä oli onneksi paksu huppari mukana, jonka sisään me ne sitten laitettiin. Koirathan tykkäsivät vauhdin hurmasta! Ei mitään kiipeilyä, vinkumista tms., vaan tuuli tuiversi turkkia ja siinä ne nökötti vieretysten kaikessa rauhassa. Tätä meidän piti kokeilla jo Hollannissa, mutta kummankaan pyörässä ei ollut koria, niin se ei sitten onnistunutkaan. Tähän mennessä koirat ovat "pyöräilleet" vain kantokassissa ja silloinkin molemmilla kerroilla eläinlääkäriin, joten fiilikset eivät varmaan olleet kovin korkealla, kun lähestyttiin taas pyöriä.

Poljettiin puoliväliin tuota rantaa ja käytiin lounaalla. Kiva, kun koirat sai olla siinä meidän kansa, kun tähän mennessä on aina sanottu, että koirat saa olla terassillakin vain kantokassissa. Tällä kertaa oli lounaana muuten niin kuivaa paellaa, että huh huh. Tais olla eiliset, mitä tuotiin pöytään.

Lounaan jälkeen poljettiin takaisin ja oltiin palauttamassa pyöriä meidän "stationille", kun huomattiin että se on täynnä. No, sitten polkastiin hotellille ja sekin oli täynnä. Vielä metropysäkille, uusiks rannalle, rannalle toiseen kohtaan ja vihdoin jonnekin ihan huitsin nevadaan (kauemmaksi kuin missä me syötiin lounasta) ja siellä oli sitten kaksi paikkaa just vapaana! Rannalla huomasin, että kaksi muuta pyöräilijää oli saman pulman edessä ja niinpä alkoi "ainakin mun mielessäni" hurja takaa-ajo, Amazing Race -tyyliin. No, siis todellisuudessa en edes nähnyt niitä tyyppejä enää, vaan ne varmaan lähtivät etsimään toista palautuspistettä. Kuitekin nilkoissa kihisi siihen malliin, niinkuin olisi ollut kovakin skaba päällä.

Saatiin pyörät palautettua ja mies oli ihan kypsänä, kun jouduttiinkin sitten kävelemään tosi pitkä matka kotiin. Pääteltiinkin, että tuo homma on paras ehkä yhteen suuntaa mennessä. Ei tarvi sitten molemmissa päissä etsiä pyörää ja sitten vielä etsiä palautuspistettä. Hermot riittänee varmaankin hyvin siis yhdensuuntaiseen matkaan ja sen tuomiin haasteisiin.

En muuten tiedä (tulevia vieraita ajatellen), saako pyörää vuokrata ollenkaan ilman etukäteen tilattua korttia. Se on sinänsä kyllä harmi, koska innokkaita vuokraajia löytyisi varmasti myös lyhyempiaikaisista turisteista. Mies muistelee, että pyörän voi kyllä vuokrata suoraan luottokortillakin, mutta se on tosi paljon kalliimpaa verrattuna vuosikorttiin. Kuulemma viikon käyttöoikeus maksaa 12 euroa ja lisäksi luottokortilta veloitetaan 170 euron pantti, joka sitten tietenkin palautetaan, kunhan itse ei jätä pyöräänsä palauttamatta. No jaa, kaipa sekin on ihan kelpo vaihtoehto!

5 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Voin nähdä sieluni silmin, miten koiruloiden korvat vipattivat tuulessa kun ajelitte siellä pitkin rantoja. Söpöt. Terveisiä ja halauksia teille kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Löysin kuitenkin tänne sivuillesi. Olen hyvä !!
Lukeminen tuntuu ihan erilaiselta kun ollut itse paikanpäällä.
Terveiset teille ja rapsutelkaa koiruuksia ja miksei toisiannekin.

ape kirjoitti...

Koirat varmaan nauttii vauhdista.
Vauhdista pistän pienen YouTube dokkarin. Katso kotkien "stabbiilia" asento ratsastajien käsivarsilla on.
Suasittelen!
http://www.youtube.com/watch_popup?v=2HiUMlOz4UQ&vq=large
Olin viime viikon maalauskurssilla ja nyt tehdään kirjoista harjoitustehtävia ja ihmetellään värien hienoa muailmaa.
ape

Unknown kirjoitti...

Moroo! Olipas Ape hyvä videon pätkä. Siellä taitaa Valenciassa olla alkanut normaali arki pyörimään. Ja kuulostaa, että viihdytte! Kiva lukea tekstejä ja päästä tunnelmaan!

Pilkku kirjoitti...

Vau, todella vaikuttava video! Kiitos linkityksestä. Piti vain vaihtaa tuo pieneksi, että tämä rakkinekin sitä pystyi pyörittämään! Tosi henkeäsalpaavia kohtia ja kestää katsomista helposti yli kymmenenkin kertaa.